30 Yaşından Küçükseniz Bu Fırsat Tam Size Göre! Faizsiz Kefilsiz 500 Bin TL Kredi!

Son yıllarda vatandaşlar yoğun enflasyon sonrası geçim sıkıntısına girerken, bu ekonomik krizin en büyük yükü gençlere kaldı. Üniversite okurken Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan burs başvurusu onaylanmayan milyonlarca üniversite öğrencisi geri ödemeli kredi almak durumunda kaldı.

30 Yaşından Küçükseniz Bu Fırsat Tam Size Göre! Faizsiz Kefilsiz 500 Bin TL Kredi!

Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun anlaşmalı bankalar aracılığı ile üniversite öğrencilerine sağladığı geri ödemeli krediyi alan öğrenciler, üniversiteden mezun oldukları yılı takip eden ikinci yılın sonunda aldıkları krediyi ucun, ucun geri ödemeye başlamak durumunda kaldılar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan geçtiğimiz aylarda KYK geri ödemeli kredi borcunu ödeyemeyen öğrencileri düşünerek tüm işleyen faiz borçlarının kapatıldığı açıklamasını yapmıştı. Ancak genel bir af ne yazık ki yürürlüğe girmedi.

45 bin TL ile 100 bin TL arası bir borçla okuldan mezun olan öğrenciler, işsizliğinde verdiği imkansızlıklarla kara, kara düşünmeye başladılar. Henüz bir iş sahibi bile olamayan bu öğrencilerin borçlarını nasıl ödeyecekleri merak konusuyken akabinde Türkiye Halk Bankası 30 yaşının altındaki kendi işini kurmak isteyen genç girişimcilere 500 bin TL'ye varan faizsiz kredi kampanyası başlattı. Üstelik geri ödemesi ise 3 yıl sonra başlayacak...

Halk Bankası’ndan Faizsiz 500 Bin TL!

Halk Bankası'nın genç girişimcilere yönelik başlattığı kampanya, kendi işini kurmak isteyen 30 yaşının altındaki genç vatandaşları kapsıyor.

Gençler, krediyi aldıktan 3 yıl sonra ödemeye başlayacakları için bu süreçte işletmelerini kâra ve stabil kazanca geçirebilme imkanı bulacaklar.

Peki Halk Bankası'nın sağladığı 3 yıl ertelemeli ve faizsiz 500 bin TL kredi fırsatından yararlanma şartları nelerdir?

Halk Bankası 500 Bin TL Genç Girişimci Destek Kredisi

Halk Bankası’nın genç girişimcilere vereceği 3 yıl ertelemeli ve faizsiz 500 bin TL kredi kampanyasından yararlanmak isteyen gençlerin elbette şartlara uygunluk sağlaması gerekiyor.

Bu kampanyadan yararlanmak için, 18 yaşından büyük olmak ancak 30 yaşından da küçük olmak gerekiyor. Kurulacak işletmenin gerekli yetki ve izinlendirilmelerini kapsayan evrakların ise hazır bulundurulması lazım. Kampanyaya katılım sağlayabilmek için evli veya bekar olma gibi bir kriter bulunmamakta. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan 30 yaşından küçük her genç, girişimci destek kredisine başvurabilir. Yine de başvuracak vatandaşların en sağlıklı bilgiyi kendilerine en yakın Halk Bank şubesinden edinebileceklerini hatırlatalım.