Aile Bakanlığı ısınma yardımı devam ediyor! 2.745 TL ödeme aynı gün hesaba yatıyor

Elektrik ve doğalgaz faturası desteği sürüyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, PTT şubelerinden ödeme yapmaya devam ediyor. Başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlar 5 dakika içinde sonuç alırken, 2.745 TL hesaplara yatırılıyor.

Aile Bakanlığı ısınma yardımı devam ediyor! 2.745 TL ödeme aynı gün hesaba yatıyor

Kış yaklaşırken birçok vatandaşın en büyük endişesi ödemek zorunda kalacakları elektrik ve doğalgaz faturaları oldu. Çevresel faktörler nedeniyle yükselen doğalgaz fiyatları vatandaşların oldukça fazla gözünü korkutuyor. Tam bu sırada PTT'den kamuoyunu sevindiren haber geldi.

Vatandaşları ekonomik krizin etkilerinden korumak için sürekli olarak yeni önlemler alınmaktadır. Devlet kurum ve kuruluşları her gün yeni yardım paketleriyle maddi sıkıntı içindeki ailelere umut oluyor. PTT'den müjdeli habere bir yenisi daha eklendi. Soğuk bir kış gününde vatandaşların içini ısıtacak bir mesaj gönderdi.

ptt-3.jpg

PTT'DEN FATURA DESTEĞİ

Kışı geçirmek bile birçokları için büyük bir endişe kaynağıdır. Yaz sonunda kadınlar birikimleri için kış hazırlıklarına başlamış ve tamamlamışlardı. Ne yazık ki bu durum tek başına rahat bir şekilde kış uykusuna yatmak için yeterli değil.

PTT, bundan sonraki süreçte de vatandaşların doğalgaz ve elektrik faturalarına destek vereceğini açıkladı. Bunun için faturada adı geçen vatandaşlar PTT'ye gelerek başvuruda bulunabiliyor. Geçerli bir platform olan e-Devlet üzerinden de başvuru yapabilirsiniz. E-devlet çok kullanışlı ve insanların birçok şeyi evden yapmasına olanak sağlayan bir platform. Kullanmakta zorluk çeken bir vatandaşınız varsa, elden başvurmaktan çekinmeyin. Sosyal yardım programlarına başvurmak için son günü beklememek, aşırı kalabalıklaşmayı önlemeye yönelik bir adımdır.

para-7.jpg

PTT'NİN DOĞALGAZ FATURA DESTEĞİ NE KADAR?

PTT, vatandaşların doğalgaz ve elektrik faturalarında yardımcı olacağını açıklayarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Elektrik tarife desteği 90 TL'den 260 TL'ye, doğalgaz desteği ise 900 TL'den 2500 TL'ye kadar değişiyor. Bir vatandaşın tam desteğe ihtiyaç duyması halinde toplam 2.745 TL destek verilecek.