Emekli Maaşlarına Zam Tarihi Belli Oldu: Saray'dan Resmi Açıklama

Emekliler, zam alıp almayacaklarını merak ediyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, canlı yayında Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka dedi. Bu açıklama, emeklilerin zam taleplerini değerlendirmek için umut verdi.

Emekli Maaşlarına Zam Tarihi Belli Oldu: Saray'dan Resmi Açıklama

SGK ve Bağ-Kur emeklisinin maaş zammı memur emeklisinin zammıyla eşitlendi. Böylece Tüm emekliler (4a, 4b, 4c) yüzde 49,25 zamlı maaşlarını aldı. Bayram ikramiyeleri ise yüzde 50 artışla 3 bin liraya yükseltildi. Son olarak kamu ve özel bankalar emekli promosyon tutarlarını güncelledi. Emeklilerin zam talepleriyle ilgili son açıklama Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan geldi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, NTV canlı yayınında emekli sayısının 16 milyonu aştığının altını çizerek, şunları söyledi:"Her zaman emeklimizin yanında olduk, elimizden gelen tüm imkanları kullandık. Geçenlerde yaptığımız düzenlemelerle, kanuni artış oranlarına ilave yaptığımız düzenlemeler, 300 milyar lira civarında bir tutar oluşturdu. Sayı fazla olunca yaptığınız düzenlemelerin etkisi de daha yüksek oluyor. Bayram ikramiyesi, yılbaşında 6 aylık oranın SGK'lılar için de yüzde 50'ye çekilmesi, asgari emeklilik uygulaması gibi hususlarla 300 milyar lira civarında bir kaynağı tahsis ettik.

TEMMUZ AYINI İŞARET ETTİ

Depremin yükünü ve birçok sıkıntıyı yaşadığımız bir döneme rağmen bütçemizi sonuna kadar zorlayarak emeklilerimizin yanında olmaya çalıştık. Buna rağmen emeklilerimizin sıkıntılar yaşadığını biliyoruz. Bu sıkıntıların da farkındayız. Bu son yaptığımız artış da 6 aylık bir artıştı. OVP'de beklediğimiz enflasyon rakamı yüzde 36 olduğu halde yüzde 50 civarında 6 aylık bir artış yaptık. Temmuz'da yeni bir değerlendirme olacaktır mutlaka. Önümüzdeki dönemde emeklilerimizin sıkıntıları bizim için öncelikli bir konu olacaktır diye inanıyorum."

ERDOĞAN DA TEMMUZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da emekli maaşlarıyla ilgili temmuz ayını işaret etmişti. Erdoğan, "Temmuz ayında, yılın ilk 6 ayındaki enflasyona göre, emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız" demişti.