Emekliler 2023 Yılında 2 Kez Ek Ödeme Alacak! En Az 2200 TL Hesaplara Yatırılacak!

Emeklilere sunulan fırsatlardan biri de ek ödemeler oldu. Milyonlarca emekliyi kapsayan bu uygulama ile birlikte ek ödemeler sağlanacak. Ödemelerin iki sefer hesaba yatacağı ve toplamda en az 2200 TL olacağı belirtiliyor. En düşük emekli maaşı için ne söyleniyor?

Emekliler 2023 Yılında 2 Kez Ek Ödeme Alacak! En Az 2200 TL Hesaplara Yatırılacak!

En düşük emekli maaşının 4500 TL olacağına dair iddiaların yanı sıra, 2023 yılındaki emekli ek ödemeleriyle ilgili yorumlar da yapıldı. Emekli ikramiyesi adı altında milyonlarca vatandaşa en az 2200 TL ödenmesi beklenmekte. Önümüzdeki sene ek ödemelere de zam gelir mi merak ediliyor.

SGK-SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı emeklisine 2023 yılında en az 2.200 TL ek ödeme yapılacak. Emekliler yeni yılda yapılacak zammı beklerken ek ödemelerden de faydalanabilecek. Milyonlarca emekliye yılda iki defa karşılıksız para ödenecek. Bu parayı almak için herhangi bir başvuru şartı olmayacak. Tüm hesaplara otomatik olarak ödeme yapılacak.

Emekliler 2023 yılı başında alacağı zamma ek olarak yıl içerisinde de ödemelerden faydalanabilecek. Milyonlarca emeklinin geliri yeni yılda artacak. Emekliler alacakları destek sayesinde rahat bir nefes alacak. Yeni yılda emeklilere en a 2.200 TL ek ödeme gelecek. Yatırılan bu ücret karşılıksız olacak.

YILDA 2 KEZ VERİLECEK

2023 boyunca 2 kez verilecek bu ödeme iki taksit halinde ödenecek. Emekli bayram ikramiyesi adı verilen bu ödemeler Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi hesaplarda olacak.

İlk kez 2018 yılında verilmeye başlanan emekli ikramiyesinin ilk miktarı 1.000 TL’ydi. Sonrasında miktar 1.100 TL’ye çıkarıldı. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı öncesi emeklilere 1.100 TL yatırıldı. Toplam 2.200 TL ikramiyeden tüm emekliler faydalandı.

MİKTAR ARTABİLİR

Emekli maaşları Ocak ayında enflasyon hesabına göre artacak. En düşük emekli maaşında da iyileştirme yapılacağı tahmin ediliyor. Refah payıyla en düşük emekli maaşının 4.500 TL’ye yaklaşacağı düşünülüyor.

Emekli maaşları arttıkça ikramiye ile arasındaki makas da artacak. Emekli ikramiyesinde iyileştirme yapılabileceği tahmin edilse de henüz konuyla ilgili yapılmış bir çalışma yok.

KİMLER ALABİLECEK?

Emekli ikramiyesinden sisteme dahil tüm emekliler faydalanabiliyor. Devlet desteği alan bazı vatandaşlar da emekli ikramiyesini kısmi de olsa alma şansına sahip olacak.

SGK'dan yaşlılık, vazife malullüğü, malullük, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara ödeme yapılıyor. Ayrıca SGK'dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine verilebiliyor.

NE ZAMAN YATACAK?

2023 yılındaki ilk bayram olan Ramazan Bayramı 21-23 Nisan tarihlerine denk geliyor. İkramiyelerin bayramdan önce ödendiği düşünülürse, ilk ikramiyenin Nisan ayının ortasında yatırılması mümkün olabilir.