İlk, Orta, Lise Ve Üniversiteli Öğrencilerine Devletten Destek! Başvuru Başladı…

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmış olan ve sonraki aşamalarda Aile Bakanı Derya Yanık tarafından detayları açıklanan ulaşım desteğinde detaylar belli oldu.

İlk, Orta, Lise Ve Üniversiteli Öğrencilerine Devletten Destek! Başvuru Başladı…

Devlet ilk, orta, lise ve üniversiteli öğrencilere destek elini uzattı. Başvurular başladı. Başvuru yapan tüm öğrencilere 750 lira destek yapılacak.

Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan, detayları ise Aile Bakanı Derya Yanık tarafından bildirilen ulaşım desteğinde başvurular başladı. Aile Bakanı Yanık tarafından verilen bilgilere göre 81 ilde bulunan öğrencilere ulaşım alanında destek verilecek. Öğrenciler tarafından ulaşım yardımı ile detaylar şimdiden araştırılmaya başlandı. Ulaşım yardımından faydalanmak için kişilerin bu süreçte başvuru yapması gerekiyor. Tüm gelişmeler öğrenciler tarafından yakından takip ediliyor.

Başvuru Yapan Tüm Öğrencilere 750 TL Destek

Yeni açıklanan destek paketlerinin içinde öğrencileri yönelik ulaşım desteği de bulunuyor. Başvuruda bulunan tüm öğrencileri 750 liralık destek ödemesi yapılacak.

Bakan Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre sosyal yardım ödemesi alan toplam 400 bine yakın öğrenci için 300 milyon liralık bir bütçenin ayrıldığını, yapılacak olan desteğin yılda iki kez olarak yapılacağını ifade etti. İlk ödemeler 15 tatil öncesi gerçekleşecek. İkinci ödeme ise yaz tatilinden önce olması bekleniyor.

Destek programına başvuruda bulunacak olan öğrencilerin yaşadığı ilin dışındaki ilde bulunmaları gerekiyor. Bu şartları sağlayan öğrencilere destek ödemesi yapılacak.

Başvurular SYDV Üzerinden Yapılacak

Öğrencilere yapılacak destek ödemeleri için başvuru ekranı online üzerinden yapılmayacak. Başvurular SYDV üzerinden yapılması gerekiyor. Bu destek ödemelerine başvuru yapacak öğrenciler, ilk orta lise ve üniversite de okuyan öğrenciler olması gerekiyor.

Tüm kademedeki öğrencilerin bu ödemelerden yararlanmaları için ilk planda biletlerini alarak, bu biletler ile birlikte SYDV lere gitmeleri gerekir. Alınan biletler ile başvurularını gerçekleştirebilirler.

Başvurular sadece SYDV üzerinden yapılacaktır. İnternet üzerinden veya e devlet üzerinden ulaşım desteği için başvurular kabul edilmiyor.

Başvuru esnasında öğrencilere yapılacak destek ödemeleri için IBAN bilgileri gerekir. IBAN bilgisi olmayan veya eksik IBAN verilmesi durumda destek ödemesi gerçekleşmeyecek.