Musluklar Gıda, Para, Giyim, Yakacak Yardımı İçin Açıldı! Süreç Başladı!

Ülkemizde sosyal devlet anlayışı ile düşük gelirli aileler ile geliri olmayan vatandaşlara sürekli olarak yardımlar yapılıyor.

Musluklar Gıda, Para, Giyim, Yakacak Yardımı İçin Açıldı! Süreç Başladı!

Birçok vatandaşın bu yardımlardan haberi olmasa bile, bu yardımdan faydalanarak hayata tutunan çok sayıda aile bulunuyor. Kimler bu yardımdan faydalanabilir? Yardıma ihtiyacı olan kişilere yapılan yardımlar nelerdir? Birçok vatandaş bu yardımlardan bihaber olsa da, birçok kişide merak ederek araştırma yapıyor.

Yardıma İhtiyacı Olanlara Yapılan Yardımlar Neler?

Yardıma muhtaç olan vatandaşlara, gıda, para, giyim, yakacak gibi birçok kalemde yardım yapılıyor. Genellikle temel ihtiyaç doğrultusunda yardım yapılıyor. Bunun yanı sıra fakir durumda olan ailelere ayrıca yeni doğan çocuklar için bez ve nakdi yardımlar da yapılıyor. Yapılan bu yardımlar ile ailelerin normal yaşam koşullarına ulaşmaları sağlanıyor.

Bu yardımlardan yararlanmak isteyen vatandaşlar, başvuru yaparak bu yardımlardan faydalanabilir. Faydalanmak için fakirlik belgesinin olması yâda gerçekten yardıma ihtiyacı olması gerekir. Yardımdan faydalanmak için başvurular belediyelerde bulunan sosyal yardımlaşma kurumlarına yapılabilir.

Devlet yardımları birçok kalemde ve farklı kurumlar aracılığı ile yapıyor. Yapılan yardımların başında fakirlik maaş yer alıyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu yardımlarda belli şartlar bulunuyor. Yardımlardan faydalanabilmek için bu şartların sağlanması gerekir. Alınan maaşın devam edebilmesi için aynı durumun devam etmesi gerekir. Durumda değişiklik olduğu zaman yardımlardan faydalanılamaz.

Gıda Yardımı, Para Yardımı, Giyim Yardımı, Yakacak Yardımı gibi yardımlardan faydalanmak için müracaat koşularını yerine getirmek gerekir. Bu şartların başında Türk vatandaşı olmak, 18 yaş sınırını aşmış olmak geliyor. Bunun yanı sıra son 15 gün içinde sosyal yardım için müracaatın yapılmaması gerekir. Gereksinim olduğu müddetçe yardımlardan faydalanılabilir. 3294 sayılı yasa kapsamına göre sosyal güvencesi olmayan ailelere birey başına düşen gelire bakılarak yardım yapılır. Asgari ücretin dörtte üçünü aşmamış olması gerekir.