PTT'den çocuklu ailelere 650 TL yardım parası! Başvuran alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık duyurdu... Yapılan açıklamaya göre çocuklu ailelere 650 TL nakit yardımı ödemeleri başladı. Kasım ayı sonuna kadar para hesaplara yatıyor. Ödemeler PTT şubelerinden alınıyor.

PTT'den çocuklu ailelere 650 TL yardım parası! Başvuran alıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklu ailelere müjdeyi verdi. Bakan Derya Yanık o aileler için 650 TL nakit yardımı yapılacağını açıkladı. Ödemeler başladı...

Devlet tarafından çocuklu ailelere verilen nakdi yardımlarla ilgili detayları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıkladı. Bakan Yanık, söz konusu ödemelerin ailedeki çocukların sayısına göre belirlendiğini söyledi.

ÇOCUKLAR İÇİN EK DESTEKLER DE SAĞLANACAK

Söz konusu ödemelerin Kasım ayı içerisinde hesaplara yatırılacağını belirten Bakan Yanık, “Bu kapsamda Türkiye Aile Destek Programı’nın mevcut bütçesine 25 milyar TL ekleyerek 40 milyar TL’ye yükselttik. Bunun yanı sıra programımızın kapsamını genişlettik. Bu sayede destek programımız boyunca sosyal yardım faydalanıcısı hanelerde bulunan çocuklar için ilave destek sağlayacağız” sözlerini kullandı.

YARDIM MİKTARI ÇOCUKLARIN SAYISINA GÖRE BELİRLENİYOR

Yardımların hanedeki çocukların sayısına göre belirlendiğini söyleyen Bakan Yanık, “Desteğimiz doğrultusunda 1 ve 2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuğu olan ailelere 450 TL, 4 çocuğu olan ailelere 550 TL, 5 ve üzerinde çocuğu olan ailelere 650 TL ödeme yapacağız. Bu doğrultuda Türkiye Aile Destek Programımız çerçevesinde hayata geçirdiğimiz çocuk desteği ödemelerini de Kasım ayı itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatıracağız" dedi.