PTT Gençlere Müjdeyi Verdi! Tam Tamına 2215 TL Yardım Yapılacak!

Gençlerin geçim kaynakları PTT tarafından sağlanıyor. Gençler, TC kimlik kartları ile PTT şubelerine giderek yaşlarına uygun sosyal yardım alabilirler. Hesabınıza ücretsiz iade olmaksızın toplam 2215 TL ödeme yapılacaktır.

PTT Gençlere Müjdeyi Verdi! Tam Tamına 2215 TL Yardım Yapılacak!

Dar gelirli ve yoksul kişiler, PTT'den her ay düzenli olarak yardım almaktadır. Başvuru yapmaları halinde 2023 yılında maddi yardıma ihtiyacı olan genç bireyler toplam 2215 TL'ye kadar ödeme alabilecek. PTT hesabınız, kimlik kartınız kullanılarak yapılan ödemeden doğrudan yararlanacaktır. Ödemeler için tarihler ve başvuru şartları belirlenmiştir.

18-26 yaş arası gençler, Gençlik Bakanlığı ve PTT iş birliğiyle yardım alıyor. PTT'den başvuran gençler ödeme alıyor. Ödeme almak için herhangi bir PTT şubesine kimliğinizi göstermeniz yeterli. Herhangi bir gereklilik yoktur; Tek yapmanız gereken yakındaki PTT şubesine başvurmak. Peki başvuru için ön koşullar nelerdir? PTT yardımından kimler yararlanabilir?

PTT’nin Yeni Yardımı Dikkat Çekiyor

PTT ile Gençlik ve Spor Bakanlığı bu kez birlikte çalıştı. Geçim sıkıntısı çeken, yardıma ve paraya ihtiyacı olan gençler için yeni bir yardım kaynağı oluşturuldu. 18-26 yaş aralığındaki ve başvuru şartlarını taşıyan gençler başvurmaları halinde PTT'den 2215 TL tutarında sosyal destek ödemesi alabilirler. Bu ödeme iade edilemez ve tamamen ücretsizdir. Bakanlık ayrıca bir ödeme başvurusunun sunulması için gereklilikleri açıkladı. Bu ödemeden sadece 30 yaşının altındaki Türk vatandaşları yararlanabilir.

PTT Sosyal Yardım Başvuruları İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

PTT ve Gençlik Bakanlığı tarafından yapılacak olan 2215 TL'lik sosyal yardım ödemesinin şartları açıklandı. Ödeme almak isteyen kişilerin aşağıdaki şartları yerine getirmesi gerekir:

  • Yardım alacak kişinin öncelikle Türkiye vatandaşı olması gerekmektedir. Türk vatandaşı olmayan veya ikinci vatandaşlığına sahip gençler bu destekten yararlanamazlar.
  • Ev adresleri Türkiye sınırları içinde olmalıdır.
  • Yardım alan gencin yaşı 18 ile 26 arasında olmalıdır.
  • Ayrıca, bu kişi, bir kamu çalışanı veya özel bir fon çalışanı ile aynı evi paylaşıyorsa, yardım fonu almaya hak kazanamaz.

Nasıl Başvuru Yapılır?

Söz konusu yardım ödemesi ile ilgili olarak gençlik Bakanlığının resmi internet sitesi üzerinden detaylı bilgilendirme yapıldı. Gençler başvuru işlemlerini e-devlet üzerinden yaparak ödeme alabiliyor. Başvurular T.C kimlik numarasına göre kabul ediliyor. Son başvuru tarihi ise 31 Ocak 2023 olarak belirlendi.