Renault Clio fiyatları için Türkiye'ye özel hamle! 200 bin TL'den satılacak

Renault Clio fiyat listesi adeta cep yakıyor! Otomobil satın almak isteyen vatandaşlar bu son derece yüksek meblağlar karşısında fikrini değiştiriyor, yahut daha ucuz fiyatlı araba seçeneklerine yöneliyor. Buna karşı Renault'tan kritik bir hamle geldi. Otomotiv devi, Türkiye'ye özel bir satış planı oluşturarak aracı 200 bin TL'den satmayı düşünüyor.

Renault Clio fiyatları için Türkiye'ye özel hamle! 200 bin TL'den satılacak

Renault Clio fiyatları çok yakında muazzam bir ölçüde düşecek. Fransız otomotiv devi, Türkiye pazarında fiyat etiketlerini yarı yarıya indirecek bir formül için çalışıyor. Renault Clio'nun fiyatı 200 bin TL'den başlayan rakamlarla karşımıza çıkacak. İşte ayrıntılar...

Türkiye’de otomobil fiyatları son aylarda oldukça yükseldi. Aydan aya yapılan zamlarla en ucuz sıfır kilometre otomobillerin fiyatları 400 Bin TL sınırına dayandı. 400 Bin TL altında ise sadece 1-2 tane model kaldı. Onlar da firmaların alt segment modellerinin boş donanımları oluyor. Yüksek fiyattan dolayı otomobil satışları düşünce firmalar farklı planlar yapmaya başladılar. Her ne kadar kampanyalar ile müşterilere bazı imkanlar sağlansa da bunların tamamı sonuçsuz kaldı ve araç satış rakamları dibi gördü.

RENAULT’TAN ÇOK KRİTİK BİR HAMLE GELİYOR!

Türkiye’de otomobil piyasasında çok uzun yıllardır Renault’un bir ağırlığı bulunuyor. Şirket Türkiye’de araç satış rakamlarında oldukça zayıflayınca ekstra bir planı devreye sokmak için hazırlıklara başladı. Renault’un ucuz araba modellerinden olan Renault Clio ile alakalı olan bu plana göre oldukça uygun fiyatla bu otomobil satışa çıkarılacak. Ancak tamamen boş bir donanım ile satışa çıkacak olan Renault Clio şu anda satışta olan JOY donanımının dahi altında yer alacak.

ESKİ MOTORLAR KULLANILACAK

Üretim maliyetlerini düşürmeye karar veren Renault’un bu Clio versiyonu şu andakinden çok farklı olacak. Öncelikle bu aracın motorunda Renault’un elinde olan eskiden kalma motorlar kullanılacak. Bu şekilde Renault eldeki motorları da eritme imkanı bulacak. Ayrıca otomobilin elektronik donanımında da tamamen değişiklik yapılacak. Gösterge panelini basitleştirecek olan firma radyo gibi aksesuarları da tamamen kaldıracak. Basit bir USB ile ses sistemine bağlantı kurulmasını sağlayacak olan firma kullanılabilecek en basit sistemlere araçta yer vererek maliyeti düşürecek.

200 BİN TL FİYATLA SATIŞA ÇIKACAK

Renault’un otomobil sektöründe kulaktan kulağa yayılan bu planı ile alakalı olarak henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak bu şekilde üretilecek olan Renult Clio’nun Türkiye fiyatı için 200 Bin TL rakamı konuşuluyor. Bu şartlarda piyasaya çıkması halinde satış rekorları kırmasına kesin gözüyle bakılan Renault Clio şimdiden büyük bir heyecan yarattı.

Yüksek ÖTV uygulanamayacağı için araç fiyatı en alt seviyede tutulabilecek. Renault'un bu planının uygulanabilir olması durumunda ise aynı hamlenin diğer firmalardan da gelmesi bekleniyor.